Rastlinné maslo narežeme na menšie kúsky, ktoré vložíme do misky.
Pridáme hladkú múku a maslo premiešame s múkou. Dôležité je rozmrviť maslo v múke, aby vznikla konzistencia mokrého piesku.
Následne pridáme javorový sirup a práškový cukor. Všetk spolu dobre premiešame. Cesto sa ešte bude rozpadávať.
Do cesta prilejeme studenú vodu a všetko spolu dobre premiešame. Cesto by malo mať hladkú konzistenciu a odliepať sa od stien misky.
Vymiesené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať hodinu.
Po hodine cesto vyberieme a rozrežeme na polovicu, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (0,5cm). Vykrajujeme linecké kolieska (prípadne iné tvary). Ak chcete linecké kolieska lepiť tak, aby boli vidieť džem (ako na obrázku), vždy si vykrojte 2 kolieska a do jedného z nich ešte vykrojte menšie koliesko.
Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý budeme ukladať kolieska.
Linecké kolieska pečieme 10 minút pri 175° Celzia.
Lepenie, spájanie
Po tom, čo všetky kolieska vychladli, si kolieska popárujeme. Nájdeme dvojich koliesok tak, aby do seba pekne zapadali.
Keď ste si kolieska popárovali, budeme natierať. Spodné koliesko natrite vrstvou džemu (asi 1 ČL) a na tú, položte vrchné koliesko. Jemne pritlačte, aby sa prilepili.
Takto hotové kolieska posypeme práškovým cukrom pomocou sitka.